Intrebari Frecvente


Vreau sa cumpar un domeniu, cum procedez?
Adaugati domeniul in cos si comandati-l alegand una metodele de plata disponibile.
Odata comandat, veti intra in legatura cu posesorul domeniului iar noi vom supraveghea procesul de transfer.

Domeniul e prea scump, cum pot negocia?
In pagina de vanzare a domeniului aveti optiunea de a trimite o oferta de pret vanzatorului. Daca aceasta este agreata, sau daca pentru o perioada de timp este singura oferta primita, atunci il veti putea cumpara la pretul dorit.
Daca intre timp vanzatorul primeste o oferta mai mare de pret, veti fi anuntat pe email de acest lucru si veti avea optiunea de a mari oferta.

Am cumparat un domeniu, ce urmeaza?
Vom incepe procedura transferului dreptului de folosinta al domeniului, conform ROTLD.
Vom intermedia acest proces intre dvs. si vanzator astfel incat intelegerea sa fie respectata: dvs. sa primiti domeniul iar vanzatorul banii.

Am achitat un domeniu insa nu il mai doresc, ce se poate face?

Daca suma achitata de dvs. a ajuns deja la vanzatorul domeniului si transferul a fost realizat, aceasta nu se mai poate returna si dvs. sunteti noul proprietar.

Am trimis o oferta pentru domeniu, ce urmeaza?
Ofertele trimise sunt afisate imediat pe site. Nu puteti trimite oferte mai mici decat cele existente. Daca la expirarea timpului limita al ofertei, aceasta este cea mai mare, vom notifica vanzatorul domeniului despre oferta. Acesta isi rezerva dreptul de a va vinde domeniul la pretul licitat sau de a il repune din nou la vanzare la pretul dorit.

Ce sunt timpii de ofertare?
Reprezinta valabilitatea ofertei si sunt afisati sub forma unui cronometru descrescator ca timp. Timpii pot fi oricand modificati in functie de dorinta vanzatorului.

Timpul de ofertare s-a terminat mai devreme decat trebuia. De ce?

Vanzatorii pot opri oricand cronometrul daca una din oferte este acceptata. In aceasta situatie, oferta cea mai mare este castigatoare. Daca oferta nu este onorata, oferta poate fi repornita sau vanzatorul poate alege oferta imediat urmatoare.

De unde stiu ca domeniul chiar apartine vanzatorului?
Acest lucru il verificam inainte de a posta anuntul vanzatorului pe site.
Vanzatorul de asemenea confirma accesul la domeniu modificand inregistrarile tip NS astfel incat sa apara pagina noastra de vanzare.

Nu mai am acces la adresa de email cu care am inregistrat domeniul. Ma puteti ajuta?
Toate operatiunile ce tin de domenii se realizeaza la ICI Bucuresti, www.rotld.ro